2018. 06. 14.

Alternatív érettségi

Hey dearies!
Mostanában eléggé eltűntem, aminek főleg a suli az oka, meg új fandomok. Azóta elkezdődött a pride month (♥️), meg kitört a nyár, hamarosan a szünet is, szóval most egy ideig aktív lesz a blog, de erről egy későbbi bejegyzésben még szó lesz. Ma pedig elhoztam az alternatív érettségit, amire Florea hívott ki, jó olvasást!

tag | kihívás | kérdések | random

Nagyon köszönöm Floreának, hogy gondolt rám, nézzetek be hozzű is, nagyon kreatív leányzó, én imádom a blogját. Link ITT ♥️

- Írj néhány kedves szót arról, akitől kaptad a kihívást. Ha nagyon szereted őt olvasni, belinkelheted a blogját is.
- Az én alternatív érettségimen három tárgy van: random tények, emlékek, és fantázia. Mindhárom tárgyból húsz-húsz „tétel” van. Ahhoz, hogy átmenj, legalább tízet meg kell válaszolnod tárgyanként, amiket te választhatsz ki.
- Nincs rossz válasz!
- A válaszaid után illeszd be az eredeti kérdéssornak a linkjét, hogy a kihívottaid is tudjanak válogatni a hatvan kérdés közül. Link ITT
- Hívd ki azokat, akiknek szívesen feldobnád a napját; vagy azt, akit a vizsgák közben megjutalmaznál még egy vizsgával!

Random
Melyik a kedvenc évszakod?
Igazából mindegyiket egyszerre szeretem és utálom. Téli kölök vagyok, így ezért is szeretem, meg karácsony, hóesés, viszont februárra be szoktam sokallni a hidegtől. Nyáron nincs suli, több időm van és ott a tábor is, de nekem amúgy is állandóan melegem van, harminc fokban pedig elhalálozom. Tavasszal és ősszel sokat esik és speciális igényeimnek is megfelel a hőmérséklet (haha), de hát a suli...

Vannak olyan szavak, amik felidegesítenek, ha meghallod őket?
Crush, kedvencem, 2k18, meg még további háromszáz, ami túl sok ember alapszókincsét képezi sajnos.

Van olyan könyv, vagy film, amit kötelezővé tennél az iskolában? Miért?
A kötelezők egy nehéz kérdés, mert tényleg sok embernek veszi el a kedvét, még akkor is, ha nem a klasszikusokról van szó. Itt a tanár szokott választani, elég jó könyveket is, de tapasztalat, hogy azokat se szokták nagyon elolvasni, így szerintem nem, akkor is, ha vannak alap dolgok, amiket illene elolvasni.

Mit tudsz a legjobban főzni?
Kezdő konyhatündérként (lassan három éve) tökéletesre fejlesztettem a tojásrántottámat.

Van olyan videó, ami minden alkalommal megnevettet? Melyik az?
Túl sok ilyen van, kezdve Szirmai úr agymenéseivel, egészen a Marvel cast videóin *mellbe vágja magát, mint ahogy azt Chris Evans szokta*.

Mi az MBTI-típusod? Szerinted van olyan személyiségteszt, ami kifejezőbb ennél?
Büszke INTP leányzó vagyok, aki évekig utálta ezt a tesztet, ami főleg a kiforratlan személyiségéből eredt, aztán egészen megbarátkozott vele. Amúgy szerintem nem nagyon lehet egy teszttel behatárolni valakit, akkor is, ha valamennyire találó, meg nem fekete-fehér az egész, ahhoz túl bonyolultak az emberek.

Mi a legjobb és legrosszabb tulajdonságod?
A mérhetetlen lustaságom, amit kreativitásnak nevezek (kettő az egyben). 

Ki a példaképed, és miért? Ha bárkit választhatnál, akivel leülhetsz ebédelni, őt választanád?
Annyira nem szeretem a példaképeket, mert szerintem jobb, ha mindenki saját magát veszi alapul, és nem másokat követ, de ettől függetlenül nyilván vannak emberek, akikre nagyon felnézek. A legközelebb ehhez a kifejezéshez talán a táborvezetőm, Rebi áll, mert egy csoda az a nő, elképesztően tehetséges, egyedi, stílusos és egyszerűen imádom. Amúgy vele leülhetek amúgy is ebédelni, ha más nem, akkor táborban, így ebédelni Tom Hiddlestonnal mennék. Őt csak megölelgetném, beletúrnák a hajába és egy tea mellett elbeszélgetnék vele az élet nagy dolgairól.

Mi a kedvenc társasjátékod?
Cluedo, Catan, Rizikó, Memory, Ki nevet a végén és bármi, ahol megverhetek mindenkit, muhahaha. 
 
Szereted a tűzijátékot? Melyik volt eddig a legemlékezetesebb, amit láttál?
Igen. Valamelyik augusztus huszadikán voltam a Margit szigeten egy különleges emberrel, az nagyon megmaradt, meg az előző két szilveszter pár bloggerálatfajjal, azokat se felejtem el soha. 

Emlékek
Van olyan kiegészítőd (óra, nyaklánc, karkötő stb.) amihez különösen ragaszkodsz? Miért?
A háromhetes fantasy táborból az életgyűrűm, le sem szoktam venni.
Mi volt a legszebb, vagy legmeghatóbb mondat, amit valaha mondtak neked?
Ez nem egy konkrét dolog volt, hanem több olyan pillanat, amikor valaki azt tudasította bennem, hogy mennyire szeret és fontos vagyok neki.
Kaptál már beírást az ellenőrződbe? Ha igen, miért? (Vagy miért kaptad a legtöbbet?)
Itt nem nagyon szokás, de arra emlékszem, hogy elsőben egy gyereknek doboltam a hátát, akit ez rendkívül zavart, ezért ő meg beletörte a frissen kihegyezett ceruzája hegyét a karomba, köszi Jancsi. Mindketten kaptunk egy beírást, hogy zavartuk a másikat (igen, elsősorban nekem is az volt a problémám természetesen, hogy zavart, véletlenül se fájt).
Az utóbbi években mennyi volt a leghosszabb idő, amit Facebook nélkül töltöttél, és milyen alkalomból? Mit csináltál helyette?
Három hét, a tábor ideje alatt. Amúgy nem is hiányzott túlzottan, bár anélkül nem hiszem, hogy kibírnám, csak ott elterelik annyira a figyelmünket, hogy ne zavarjon, meg ki is zökkentene onnan.
Mi volt általánosban a kedvenc online- vagy videojátékod?
Annyira nem videojátékoztam, viszont már kiskoromban traviánoztam (egy elég komoly stratégiai játék, anyuék kezdték el, nekem meg megtetszett), meg imádtam a tower defence játékokat, mai napig leülök Kingdom rusht vagy Gemcraft Labyrinth-ot játszani.
Mi volt a jeled óvodában?
Ház, de mindig virágot akartam, így általános suliban azt rajzoltam, mikor ez volt a feladat, de ki kellett radíroznom. Viszont a házhoz alkothattom egy virágoskertet, így megnyugodott a pici lelkem.
Melyik tárgyat tanította a kedvenc tanárod, és mitől vált a kedvenceddé?
Az általános iskolai tanítónénim volt a kedvencem, így ő tanította a legtöbb akkori tantárgyamat. Amúgy hatalmas szíve volt, de tudott szigorú is lenni, szerintem remek alapokat kaptam tőle, nem csak a későbbi sulihoz, de az élethez is, eléggé hiányzik.
Mit tartasz a legnagyobb dolognak, amit eddig elértél?
Kijöttem pár nehezebb időszakból és találtam olyan embereket, akik megértenek, szeretnek és támogatnak, leginkább ezeket mondanám.
Mi volt a legérthetetlenebb indok, amiért véget ért egy barátságod?
Apró félreértések, meg besértődés mindkettőnk részéről, általában elég gyerekes indokok szoktak lenni, mert én se a békés természetemről vagyok híres, aztán volt egy-két helyzet, amit utólag soha nem beszéltünk meg pár emberrel.
Mi volt a legötletesebb nicknév, vagy felhasználónév, amit megadtál?
Nem rég kaptam egy emailt a tumblr-től, mert réges régen, egy messzi-messzi galaxisban regisztráltam és utána sosem használtam. A megszólítás az volt, hogy kedves józsimermástnemfogadel!

Fantázia
Mi az az esemény, amit a legjobban vársz? Hány nap van még addig?
Most épp elsőként a tábor, addig 23 nap van, utána az Ed Sheeran koncert, 54 nap múlva.

Ha bármilyen frizurád lehetne, milyet választanál?
Igazából most nem változtatnék, mert épp növesztem, aztán már megvannak a terveim (rövidebb, festett haj), de ha bármit lehetne választani, akkor kipróbálnám a természetes vörös és a göndör hajat.

Mi az álommunkád, amivel negyven évig szívesen foglalkoznál?
Fizikus szeretnék majd lenni, még lehet össze is jön.
Ha mindenképpen népszerű lennél a jövőben, de te választhatnád meg, mivel válsz azzá, mit választanál?
Írás, esetleg éneklés, vagy feltaláló, még bármelyik megtörténhet, hihi *megy tovább álmodozni*.
Ha írtál/írnál regényt, az miről szól(na)?
Amit épp írok, az egy több szálon futó félig urban fantasy, félig disztópia sárkányokról, portálokról és nyolc világcsodáról.  De tervben van egy könnyedebb nyári sztori, egy cirkuszos, meg egy hősökről és gonoszokról szóló, bár utóbbit lehet az elsőbe fogom beleszőni.
Ha választhatnál, mennyi idős lennél most? Miért?
Maradnék annyi, amennyi vagyok, jelenleg kiélvezem tinédzser korom utolsó éveit.
Mi tesz egy barátságot igazzá?
A támogatás, kölcsönös bizalom, minimális hasonlóság, közös témák, poénkodós és komoly pillanatok, alkalmazkodás, együtt átélt élmények, egymás megismerése és elfogadása.
Ha kivehetnél öt tantárgyat, de másik ötöt kellene megnevezned, amit a helyükre beillesztenél, mit cserélnél, és mire?
Roxfortos tárgyak érnek? Amúgy nem általánosan vezetném be, de nálunk kivenném a földrajzot, a bioszt, a tesit, a rajzot és az éneket, helyettük pedig szívesen tanulnék külön irodalmat, drámát, médiát, pszichológiát (bár az később lesz, de csak egy évig) és filozófiát (szintén).
Ha lenne egy Facebook-oldalad, vagy Instagramod, esetleg YouTube-csatornád százezer követővel, akik mind harmincas-negyvenes szülők, mit mondanál nekik?
Egy kicsit megpróbálnám átadni egy tinédzser gondolatait, igyekeznék arról beszélni, hogy hogyan lehet kezeleni bizonyos dolgokat a gyerekeikkel kapcsolatban, ami nekik új lehet, mitől nem kell megijedni és mire kell jobban figyelniük.
Ha eltűnne a legjobb barátod, vagy barátnőd, hol keresnéd elsőként? Tegyük fel, hogy még nem terjedt el az internet, a telefonja pedig ki van kapcsolva. 
Szólok a másik hülyegyereknek, hogy ő is vegyen egy repülőjegyet Angliába, aztán hárman éldegélnénk Londonban (természetesen ez csak elméletben, abszolút nem tervezünk ilyesmit és nem fordulhatna elő, dehogy).

A kihívott bloggerek pedig: Petra (Happy ending), Lily (Galactic nightmares), Erik (Other side of the horizon), Giger (the Gigest) és bárki, aki kedvet kap hozzá. Jó töltögetést, dearies!

Remélem, tetszett, legközelebb egy novellával érkezem!
Love, a kisebb káosz közepén leledző Lyla ♥️

6 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Nagyon tetszett a bejegyzésed és a válaszaid, és köszönöm a kedves szavakat. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ‘ey girl!
      Köszönöm szépen a kihívást és a megjegyzést is <3

      Törlés
  2. józsimermástnemfogalel-en jót vigyorogtam :)

    Amúgy meg szeretlek és hiányzol. Örülök, hogy aktív lesz a blog, így azért közel érzem magam hozzád :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kreatív voltam, na. Te is nagyon hiányzol amúgy, többet kéne beszélnünk <3

      Törlés
  3. *megint időben, mert természetesen sosincs fáziskésése*
    Köszike a hozzám vágást ♥️
    Igyekszem minél hamarabb nekiesni, I love this.
    Love ya ♥️

    VálaszTörlés

Nagyon köszönöm, ha megjegyzést írsz, igyekszem minél hamarabb válaszolni is ♥