2017. 12. 10.

Harry Potter | Titkolt emlék

Hey babes!
Tegnap megérkezett hozzám Moon, a cserediákom, meg rájöttem, hogy két hetem van karácsonyig, addig meg kéne írnom három posztot, a Bloggerkarácsonyra alkotnom, na meg egyéb ajándékokat befejeznem. Szorítsatok, hogy kész legyek! Most viszont itt egy rövidke szösz, egy régi headcanonom Dumbledore-ral kapcsolatban. Jó olvasást! ♥

Harry Potter | Dumbledore | fanfic | headcanon

A férfi csöndben állt a Nagyteremben és szemüvegén keresztül fürkészte a diákokat. A helyiségben általános hangzavar uralkodott, egészen addig, amíg ki nem nyílt az ajtó és be nem lépett rajta egy magas, egyenes tartású boszorkány, nyomában egy csapat elsőévessel. Az ősz úrnak megfeszült az arca, miközben a sorban megpillantotta fiatal énjét. Alacsony fiú volt, megszeppenten pillantott körbe a hatalmas teremben, miközben a mellette álló sebhelyes arcú társát hallgatta. Szemei izgatottan csillogtak, ahogy a szigorú nő előrehozta a székét és lerakott rá egy foltos, kopott süveget. Dumbledore elmosolyodott, ahogy az emlékben tovább élő asszonyt nézte, gyanúsan emlékeztette őt a Roxfort egyik jelenlegi tanárára, nem véletlenül alkalmazta őt.
Fiatal mása hamar sorra került, rögtön barátja után. Tompán érzékelte, ahogy Elphias félénken elindult a boldogan ünneplő Griffendélesek közé, majd kissé felemelte fejét, ahogy ő jött. Nézte, amint emlékbeli énje lassú léptekkel elindul, leül a székre, majd csöndben vár. Szinte érezte, hogy ráhelyezik a fejére a süveget, mintha csak tegnap lett volna. Maga előtt látta a fiatalabb Albus fejében csak úgy cikázó a gondolatokat és az őt emésztő kétségbeesést. Sok ideig tartott. Tisztán emlékezett az izgalomra, mert ő is tudta, hogy nem csak egy helyre illik. A döntés megszületett, de egy pillanat töredékére felmerült benne a gondolat, hogy többre vágyik. Ez pedig elég volt a süvegnek. Az emlékben lévő emberek kíváncsisága fokozódott, az ősz Dumbledore vonásai pedig megfeszültek.
– Mardekár!
 
Remélem tetszett, kíváncsi vagyok, hogy van-e valaki, aki szintén így gondolja!
Love, a lelkes összeesküvés-gyártó, Lylu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nagyon köszönöm, ha megjegyzést írsz, igyekszem minél hamarabb válaszolni is ♥