2017. 10. 11.

The Harry Potter tag

Hello wizards, witches, muggles, squibs, magical creatures and others!

Először is köszönöm a megjegyzéseket Victoriának, Beckusnak, Eszternek és Corának, nagyon jól estek, jár a csokibéka! Sajnos a vasárnapi bejegyzés elmaradt, mert a MondoCon közben időm, utána meg energiám nem volt rá, de most hétvégén jön az élménybeszámoló, aztán a többi poszt is rendesen. Most viszont itt a Harry Potter tag, ami anno kint volt már, de azóta újranyitottam, szóval most megint kirakom. Sokáig tartott a töltögetés, mert jó hosszú, én azért igyekeztem rövidre fogni a fangörcseimet és a kifejtéseimet, sőt, úgy döntöttem, az egyik kérdésről inkább külön bejegyzés is lesz, mert itt jó sok helyet foglalna. A lentebbi képek We♥It-ről, Pinterestről és hasonlókról származnak, a bemutató háttere pedig Jim Kay csodálatos munkája (róla, na meg az llusztrált HP kötetekről még fogtok hallan, addig is csodáljátok a Roxfort egy részletét, illetve látogassatok el IDE többért.) Jó olvasgatást!


1. Kedvenc könyv?
Egyértelműen az ötödik (Főnix Rendje). Szerintem az írónő legeslegzseniálisabb ötlete volt az, amit Voldemort indokainak kitalált, illetve természetesen a jóslat is. Bár Umbridge egyszerűen egy kiállhatatlan karakter, Harryék DS edzése nagyon inspiráló volt és fantasztikus, ahogyan főhősünk is egyre jobban megtalálta önmagát a könyv végére. Egyszerűen nem tudom szavakba foglalni, hogy mennyire jó volt, ahogyan elkezdődött a lázadás, Voldemort még bujdosott, de ennek ellenére is sok mindent befolyásolt, Harrynek kétségei voltak és megpróbált egyszerre csapatban és egyedül is dolgozni, a rengeteg utalás, aztán a sok-sok megoldás és Dumbledore magyarázata, Neville új szerepe, a karakterfejlődések... *fangörcs*

(ezt muszáj volt)


2. Legkevésbé kedvenc könyv?
Egy ideig vacilláltam a hatos és a hetes között, de végül az utóbbi (Halál ereklyéi) nyert. Az egész könyv nagyon zsúfolt volt, több szempontból is. A horkuxok és az ereklyék szintén nagyon jól kitalált és kidolgozott ötletek voltak, viszont úgy gondolom, hogy az előbbiek túl későn kerültek bele a történetbe, pedig szerintem már az elejétől kezdve lehetett volna nagyobb jelentőségük, és akkor az se hatott volna annyira irreálisnak, hogy az arany trió egy könyv (tehát kb. egy év) alatt meg tudja csinálni azt, amit Dumbledore hosszú idő alatt sem. Ezután jön maga a zsúfoltság: az ereklyéknek nem volt elég idejük kibontakozni és számomra úgy látszott, mintha Rowling még üresnek találta a történetet simán a horkruxokkal, szóval plusz bonyodalomként megpróbálta kitölteni a lyukakat a három testvér történetével. Ezáltal kapkodós lett, újabb kétségek jöttek, és érezhető az, hogy nem akar összeállni egy nagy egésszé. A másik, ami számomra túl sok volt, azok a halálesetek. Persze, háború van, de szerintem túl sok fontos szereplő halt meg csak a csata alatt. Ha jobban elosztotta volna a hét könyvben ezeket, akkor nem lett volna baj, de így azelőtt meghalt Sirius, Dumbledore, aztán itt meg egyszerre húsz másik fontos szereplő (értem én, hogy csata, de nem ez volt az első). Az epilógussal szintén nem vagyok megelégedve, egyszerűen a történet nem ilyen befejezést érdemelt. Értem én, hogy megnyitott valami újat, az új generációval sincs bajom, de abszolút nem tetszett. Illetve egy utolsó dolog lenne Pitonnal kapcsolatban, de azt olvassátok el a 27. kérdésnél! (Huppsz, ez jó hosszú lett. Ígérem ennél hosszabb nem lesz... remélem.)

3. Kedvenc film?
Bár alapvetően nem vagyok filmpárti, a harmadikat (Azkabani fogoly) nagyon sokszor láttam és nagyon szeretem is, szóval ha nagyon választani kell, akkor az.


(tudom, kevesebb kép, de nah)


4. Legkevésbé kedvenc film?
Az ötödik, mert annyira fájt a pici szívem, mikor a kedvenc részeimet kihagyták, ráadásul olyan dolgokat is, amik szerintem kulcsfontosságúak a történet megértéshez. Pedig olyan csodálatos lett volna, ha Neville a filmben is kissé más szerepet kap, és Dumbledore indokait elmagyarázták volna és... és... *elvonult sírni*.

5. Kedvenc idézet?
"Olyasmi ez, gondolta, mint, hogy behurcolják-e őt az arénába, ahol élethalálharcot kell vívnia, vagy felemelt fővel, önszántából vonul be. Vannak talán, akik azt hiszik, hogy a két dolog között nincs lényeges különbség, de Dumbledore tudja – és én is tudom, meg a szüleim is tudták, gondolta fellángoló büszkeséggel –, hogy ezen a különbségen áll vagy bukik minden a világon." (Félvér Herceg)


6. Volt-e olyan rész a könyvekben/filmekben, amin sírtál?
A könyvekben Fred halálakor. Miééért?! (Amúgy ott főleg a Percy szál, meg ugye az összefüggések és ismétlések miatt.)

7. Kedvenc Weasley?
Imádom a Weasley családot, annyira édesek. Nagyon összefüggenek a karakterek és nagyon jó volt látni, hogy Harry megtalálja A családot bennük. Fantasztikus, ahogy piszkálják egymást és a maguk csodálatos módján megmutatják, hogy milyen, amikor egy embernek testvére van, meg milyen, amikor sokan vannak. Meg hogy annyira nagy különbség nincs a varázslók és muglik között. Azok az apró, természetes momentumok a sok kapkodásban!
És most vissza az eredeti kérdésre (huppsz): George. Egyértelműen az ikrek vitték a pálmát, kettejük közül pedig George-ot választanám, mert ő volt az, aki inkább később szólalt meg, de akkor ütött. És Fred... Miééért?!


8. Kedvenc női karakter?
Molly Weasley. Az előbb sikerült kissé elkalandoznom és megindokolnom, hogy miért is imádom annyira a családot, aminek Mrs Weasley egy nagyon fontos mozgatórugója. Hihetetlen, ahogy egyszerre tölti be az aggódó édesanya, az agresszív anyatigris, a szigorú szülő és a tehetséges boszorkány szerepét. Emellett pedig a könyv egyik legtermészetesebb karaktere, a hibái és az ezekből fakadó zsenialitása miatt.

9. Kedvenc gonosztevő?
Lásd következő kérdés! *khmm, kisregény*

10. Kedvenc férfi karakter?
Kezdjük az egyszerűbbel, a válasszal, utána jöhet az indoklás. Szóval: Draco Malfoy. Elsőként megjegyezném, hogy két dolog van, amit i-m-á-d-o-k: a természetellenesen világos hajszín és a gonosztevők. (Igen, teljesen normális vagyok. Se.) Innen már elég egyértelmű, hogy szöszke mardekárosunk számomra tökéletes, ráadásul annyira édesek, ahogyan piszkálják egymást a Griffendélesekkel, még ez kis pluszt belead, amitől közelebb érezheted magad a történethez (szerintem mindenki találkozott már egy Malfoy típusú sráccal). Tisztában vagyok vele, hogy pozitív karakternek nem mondható, szerethetőnek még annyira se, de egyszerűen imádom. Bunkó, flegma, abszolút haszonleső, viszont úgy gondolom, hogy valamilyen szintek ezek bennem is megvannak. Imádom, ahogyan néha meghozta a helyes döntést, amúgy pedig olyan cuki rosszfiú! (Ja, és #TeamDrarry!) *fangörcs vége*
Amúgy pedig mint a Weasley családnál is említettem, nagyon szeretem azokat a momentumokat, amikor látszik, hogy a varázslók hasonlóak a muglikhoz. Draco babám egy tipikus iskolapéldája ennek, mivel a valóságban is nagyon sok olyan ember van, aki a kiskorából fakadó aggressziót, elkényeztetettséget és kevés figyelmet (a szöszikémnek mindből jutott elég) később mások terrorizálásában éli ki.

(tessék, itt egy cuki mini Draco az első részből, szintén Jim Kay csodája)


11. Kedvenc tanárod/professzorod?
Dumbledore. Egy nagyon összetett karakter, és szerintem hihetetlenül különleges. Egy zseniális ember, aki elismeri a saját zsenialitását. Szerintem remekül ábrázolja az emberi természetet: tudod, hogy hibázol, de nem vagy képes elfogadni. Az egyik kedvenc jelenetem az ötödik részben a beszélgetés, ahol sok mindent megtudhatunk a személyiségéről. Emellett nagyon tetszett, ahogyan Harrynek a hetedik részben „kissé” megdőlt a róla alkotott képe, aztán szép lassan újra felépült a bizalma, mi pedig új szemszögből figyelhettük meg. Szerintem ő volt az egyik legjobban kidolgozott karakter, pláne a háttérsztorijával együtt. A sok teóriát pedig imádom róla.

12. A) megmosni Piton haját vagy B) eltölteni egy napot Lockhart hencegését hallgatva?
Lockhart. Tegyük hozzá, hogy a drágám szerintem enyhén szólva is kikészülne szerény személyem mellett, mert arról vagyok ismert, hogy az általam... kevésbé kedvelt emberekkel hihetetlenül bájos stílusban tudok kommunikálni, szóval szerintem csodálatos öt percet töltenénk együtt, aztán otthagyna (ha hetet tölt el velem, akkor nem az ajtón, hanem az balakon távozna önszántából).

13. A) egy lelkes Bellatrix-szal vagy B) egy dühös Mollyval párbajoznál?
Molly, bár ha az ellensége lennék, biztos, hogy darabokra szedne (helyesbítek, ha a gyerkőcei ellensége lennék), de hát imádom a Weasley család minden tagját! Bellatrixet szeretem, de ha már meghalnék, ne ő öljön meg.

14. A) a Roxfort Expresszel vagy B) repülő autóval utaznál el a Roxfortba?
Egyszer kipróbálnám a repülő autót, feltéve, hogy minden funkciója jól működik, így nem a fúriafűzben landolnék, de amúgy Roxfort Expressz. King's Cross, 9 és ¾-ik vágány, kupék, büfésboszi, random benéző Malfoy... kell ennél több?

15. A) megcsókolni Voldemortot vagy B) Umbridge-ot pezsgőfürdőben részesíteni ?
Bár azért nem szívesen, Voldemortot csókolnám meg. Tegyük hozzá, hogy gonosztevő, ez elég jó érv, de azért ha lehetne, ezt is kihagynám.

16. A) Hippogriffen lovagolni vagy B) Tűzvillámon repülni ?
Mindenképp seprű, mint általános módszer, főleg kviddicsben, de feltétlenül ki kell próbálnom a másikat is!

17. Van olyan karakter, aki iránt máshogy éreztél a filmekben?
Van hát, nem is a filmek lennének, ha nem lenne: Sirius. A könyvben abszolút szerettem, egy energikus, fiatal karakter volt, Harrynek apatípus és báty egy személyben. A filmekben eleve sokkal kevesebb szerepet kapott, a jelenetek komolyabbak voltak, mint eredetileg és bár minden tiszteletem Gary Oldmannak, egyszerűen szörnyűnek tartom a szerepre. Egyrészről jóval öregebb, mint Sirius, a kinézete se illik hozzá, meg az egész stílusa sem, a filmekben pedig nem volt meg az, amitől Sirius Sirius lesz. Ő egy nagyon szabadszellemű karakter, aki utálja, ha bezárják, ennél fogva az Azkabanban tölt tizenkét évet, utána bujkál barlangokban, aztán ugyanezt teszi egy házban, mert nem nagyon van más választása. Ennél fogva szerintem nagyon jó jelenetek születtek abból, amikor (ahogy Hermione megfogalmazta) „azt akarta, hogy Harry helyette éljen”, a filmekben pedig az egész szerepét megváltoztatták, emiatt ott inkább semleges volt és nem pozitív, szerethető.

*so true*


18. Van olyan film, ami szerinted jobb volt, mint a könyv?
Hogyne, az összes. Muhaha.

19. Richard Harris vagy Michael Gambon jobb Dumbledore?
Michael Gambon kétségtelenül jó színész, beleillet a szerepébe, de úgy gondolom, hogy a könyv alapján leírt barátságos, kissé szenilis, de zseniális öregemberhez Richard Harris sokkal jobban passzolt. (R.I.P. ♥)

20. Melyik az a dolog (személy vagy esemény), ami nem volt benne a filmben, de te hiányoltad?
Na, ez is egy hosszú lista lenne, túl hosszú. Mondjuk úgy, hogy nagyon sok fontos és kevésbé fontos dolog maradt ki. Egyszer szentelek ennek egy külön bejegyzést, ahol kifejtek mindent. Tényleg csak egyet (öhh, részenként).

21. Ha átalakíthatnád valamelyik filmet, melyik lenne az?
Ha muszáj választani, és nem lehet az összeset, akkor az ötödik. Megértem, hogy nem lehet mindent beleírni, nem is azt várom, de a könyvek legjeit kötelező (legfontosabb beszélgetés, legfontosabb információ, legfontosabb karakterfejlődés...), A Főnix rendje sok szempontból meghatározó volt és nagyon sok minden kiderült belőle, amit nagy vétek volt kihagyni. Teljesen oké, hogy nem lehet mindent belerakni, de amikor jobban sokkol a film, mint Fred halála (ez a Miiiiééééért???!!! kategória), az már túlzás.
(Giger szerezte meg nekem, én nem találtam, köszönöm )

22. Az érzéseid szerint melyik az a ház, amelyikbe te is tartozhatnál?
Egyértelműen Mardekáros lennék, sok tulajdonságom van, ami illik oda. Ettől függetlenül úgy érzem, máshova is passzolnék (rendkívül intelligens vagyok, bátor, ami inkább forrófejűség és nálam szerencsétlenebb bénázóval még nem találkoztál), de maradjunk annyiban, hogy Mardekár! I'm a proud slyth bitch *khmm, Draco*

23. Melyik házba soroltak a Pottermore-on?
Mardekár (muhahaha). *surprise-surprise, khmm, Draco*

24. Melyik tantárgy lenne a kedvenced?
Először is a Bűbájtan és az SVK, ahol mindenféle bűbájt, rontást és átkot meg tudnék tanulni, amúgy meg szerintem a Bájitaltan illene hozzám, mert szeretek elmélyülten és precízen dolgozni (már amikor).

25. Szerinted melyik a leghasznosabb varázsige, amit érdemes megtanulni?
Avada kedavra: jön Lyla és kinyír mindenkit a g... oké, nem itt élem ki a beteges hajlamaimat. Amúgy Legilimens, mert nagyon menő lenne, aztán Reparo, Suvickus, meg a sok-sok kis hasznos bűbáj. Ja, és azért hű leszek önmagamhoz: Imperio!, eltekintve attól az apróságtól, hogy illegális.

26. Melyik az a karakter, akivel azonnal összebarátkoznál?
Dracóval tutira, de amúgy az ikrekkel, Ronnal, Ginnyvel, Hagriddel, szerintem Hermionéval is, Lunával, Neville-lel, Dumbledore-ral, a tekergőkkel... *estig sorolja*

27. Ha a tulajdonodban lehetne a Halál ereklyéi közül egy, melyiket választanád?
Szerintem a köpenyt. Őszintén szólva tudjuk, hogy másik kettőnek sosincs jó vége. A pálcával eleve soha nem szimpatizáltam, mert úgy gondolom, hogy lehet, erős, de kell hozzá egy megfelelő varászló/boszorkány is. A kővel az a helyzet, hogy olyan áron nem kéne.

28. Van olyan dolog, amit megváltoztatnál a könyvekben?
A hatodik-hetedik részt mindenképpen. A horcruxokat korábban behoznám, az ereklyéket is hagynám jobban kibontakozni, a szerelmi szálakat pedig visszafognám kicsit, mert a hatodik részben sok volt a dráma (pláne Hermone és Ron között, akik cukik együtt, de azért annyira nem illenek össze, hogy ennyire húzni kelljen azokat a szálakat...)
Aztán még ott van az, amivel abszolút nem vagyok megelégedve: Piton. Értem én, hogy a szeretet ereje fontos, de egyszerűen nem tartom elégnek azt a magyarázatot Dumbledore számára, hogy egyszer régen Piton szerette Harry anyját és feladta az elveit, csak mert Voldemort megölte Lilyt. Annyira sok mindent tehetett volna a Sötét Nagyút, amiért Piton észhez tér, és annyival jobban meg lehetett volna ezt indokolni. Nem kellett volna elvinni a sorozatot ebbe az irányba. Tőlem szeresse Lilyt, mutassa ki Harryn az egyszerre viaskodó utálatát és imádatát, de ne ez legyen ez indok arra, hogy ő a jók oldalát erősíti. Pedig amúgy egy abszolút erős, kidolgozott karakter, rendkívül bátor, ellentmondásos és fantasztikus, egy hős, de egyszerűen ezzel az eggyel nem tudok megbékélni. Más szerepet adtam volna Lilynek a történetükben és csináltam volna Voldemortnak valami igazán kegyetlen tettet, ami hű a karakteréhez. Ettől az egész After all this time? - Always szövegtél a falra mászok. *megszólalt az antiromantikus*

29. Kedvenc tekergő?
James, olyan cukin egoista.

30. Ha visszahozhatnál egy szereplőt az életbe, ki lenne az?
Komolyan csak egyet? Ez gonoszság! :c Legyen Fred, de ezt a kérdést kínzásnak tartom...

31. Halál ereklyéi vagy Horcruxok?
Az ereklyék közül csak a köpenyt fogadnám el, és tudom, hogy szörnyű, de akkor is lenne egy Horcruxom.

+1. Hívj meg valakit, hogy ő is kitöltse! 

Petrát és Quinnt, hogy motiváljam őket a kitöltésre. 
Blairt és Gigert, hogy emlékezzenek.
Zsófit, mert sokat inspirált a bejegyzésben
Mindenki mást, aki szereti a Harry Pottert és szívesen leírná a saját véleményét!


Végezetül egy kis Diagon Alley, szintén Jim Kay csodálatos munkája, ami számomra szerelem volt első látásra!

Remélem tetszett a bejegyzés, ha egyetértesz, nem értesz egyet, vagy te is kitöltöd, írd meg kommentben! (Amúgy nyuuh, kijött a harmadik illusztrált könyv, olyan csodaszép.)
Love, a jelenleg fangörcsölő, örök Harry Potter fan, Jim Kay, Draco és varázslat imádó boszi, Lyla

15 megjegyzés:

  1. Köszönöm a meghívást, Mucika! Amint lesz időm, kitöltöm, bár lehet, hogy el fog tartani egy darabig. :D ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit, és hajrá! Én is elszöszmötöltem vele pár napig :D :*

      Törlés
  2. Nagyon jó lett! Sok mindenben egyetértünk, pár dologban meg nem, de ettől izgalmas ez :) Bővebben lásd majd az én tagemben, ha majd megírom :)

    VálaszTörlés
  3. Uhh, ez de jó, én is tuti kitöltöm*-*
    *DRACO, PACSI*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett és majd mindenképp kérek linket! <3
      *pacsi*

      Törlés
  4. Addig fogom piszkálni Blair-t, amíg ki nem tölti ő is, meg aztán én is elkezdem, és előbb vagy utóbb lesz belőle egy bejegyzés. :D Jobb később, mint soha.
    És köszi! :D

    VálaszTörlés
  5. Na ez nagyon érdekes és egész soo dologban egyetértek veled :-)

    Ps: Nemrég találtam rá a blogodra, szóval bocsi, hogy csak így random idepofátlankodtam, csak egyszerűen megtetszettek a dolgok, amiket itt láttam :-)

    VálaszTörlés
  6. Azt a nemjóját de imádlak :D Én is elég nagy Harr Potter fan vagyok és azt hiszem szerelmes lettem a blogodba :D Kaptál még egy embert, aki követni fog téged :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a kommentet, bár sajnos elég későn láttam, utána meg piszkozatban volt a poszt. Örülök, hogy tetszett és rokonlelkek vagyunk ám és utólag is üdv itt <3
      Love, Lyla

      Törlés
  7. Úristeeeen! Egy Draco imádó *-* Remélem osztozhatunk. Van szegénykéből egy 400 képes mappám xD Áááá, dehogy imádom nézegetni...
    Nagyon jó bejegyzés lett, feltétlen kitöltöm. Habár, nem vezetek blogot, de imádom az ilyeneket :D Minimum két hét lesz kitalálni a kedvenceket, de megéri.
    Majdnem teljesen egyetértek veled mindenben, habár szerintem Piton karaktere így tökéletes. Én szeretem a romantikus dolgokat, úgyhogy nekem ez az "Always" nagyon szívbemarkoló volt. Meg a Ron-Hermione is tetszett, egy bizonyos szintig. De néha kicsit sok lett.
    Dumbledore-t nekem még nem sikerült teljesen megérteni, úgyhogy kénytelen vagyok újraolvasni a könyveket (Jajj, de kár... :3)
    Huh, egyelőre ennyi jutott eszembe. Remélem nem ijesztettelek meg az elején a fangörccsel xD

    Xoxo,
    Vicky

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa!
      Dehogy ijesztettél, én is így szoktam letámadni embereket :'D hát nem is tudom... elég lesz a Tom Feltonos Draco? Vagy megegyezhetünk abban, hogy meghagyjuk mondjuk Harrynek, Blaise-nek, vagy akivel shippeled :D
      Amúgy egyrészről történetekben nem nagyon szeretem a romantikát, nincs bajom velük, csak az ilyen túl nyálas szerelmi történeteket kerülöm, annak meg nem vagyok híve, hogy mindenhová KELL egy ilyen szál és szerintem Piton karakteréből egyszerűen sokkal több mindent ki lehetett volna hozni, mert egyébként jól kidolgozott. Vagy ha maradunk ennél, akkor Harry reakcióját érzem soknak...
      A könyveket mindenképp olvasd újra, csak úgy is, én is rendszeresen szoktam és minden alkalommal mást tud adni. Meg talán segíthet a kedvencekben is, bár ha nagyon nem megy, nyugodtan írj többet is. Itt még többé-kevésbé betartottam, hogy egy-egy dolgot írtam, de például múltkor kitöltöttem a Disney taget (majd az is kint lesz... egyszer), ott ezt szimplán ignoráltam és mindenhová többet írtam. A kedvenc tágan értelmezhető fogalom. :'D
      Örülök, hogy tetszett, meg hogy sok helyen egyetértünk, ha esetleg kitöltenéd, linkeld nyugodtan és köszönöm szépen, hogy írtál <3
      xx Lylu

      Törlés
  8. Sziaa! ♡
    Aww, de édes voltál az elején! Feltéve, ha nincs másik Cora ismerősöd, aki kommentelt valamelyik bejegyzésed alá... hmm, na mindegy.
    ATYAVILÁG VALAKI AZT TÉNYLEG MEG MERTE CSINÁLNI EGY HP KÖNYVVEL? Ez volt az első gondolatom, mikor megláttam. Szörnyű, legszívesebben saját magam gondoskodnék róla, hogy szép sírja legyen. Valami tömegsír.
    A kérdésekre a válaszaid nagyon frappánsak voltak, kb mindenben egyet is értettem veled a választós kérdéseknél. Megmondom őszintén, Umbridge-dzsel bármit is csinálni maga a pokol.

    cora ♡

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia nyuszifül!
      Biztos a másik négy Cora nevű ismerősömből kommentelt valaki... :D
      Az ötödik a kedvencem, szóval a kép szívszorító, de akik igazából ezt tették vele, azok a filmkészítők. És én megértem, hogy nem fér bele minden, de a történet legfontosabb pillanatait kihagyni? (Amúgy sajnos a negyedik-ötödik kötet nálam se néz ki sokkal jobban, elvittem táborba őket, végzetes hiba volt :'()
      Amúgy okés, menjünk Umbridge & könyvgyilkos vadászatra *-*
      Örülök amúgy, hogy tetszett, a te válaszaidat is szívesen olvasnám ám *nem célzás*. Köszönöm a kedves szavakat, meg hogy egyáltalán írtál <3
      Sok-sok szeretetet küld és Harry Potteres fangirl módon ölel, Lyl

      Törlés

Nagyon köszönöm, ha megjegyzést írsz, igyekszem minél hamarabb válaszolni is ♥