2018. 04. 11.

Élménybeszámoló | Tavaszi MondoCon 2018

Oh, hello sweethearts!

Bár a télit kihagytuk, az idei tavaszi MondoConra ismét berobbantunk pár másik bloggerrel, így erről is hoztam egy kis élménybeszámolót. Ugyan kissé rövidebb lett, mint az őszi conos írásom, de azért igyekszem mindent elmesélni!

élménybeszámoló | cosplay | mondocon | Giger, Petra, Andi

Most hétvégén tartották a tavaszi cont, Magyarország legnagyobb anime & geek rendezvényét, ahol mindkét nap kint voltunk Gigerrel és Petrával. Én ismét az original szívkirálynő cosplayemet vittem ki (erről ITT írtam bővebben), a két másik bloggerállatfajból az előbbi Sirius Black volt, Petra pedig első nap James Potter, másnap Remus Lupin. Pénteken érkeztünk meg utóbbihoz, ott még problémamentesen ment minden, csak este kilenckor kezdtünk el varrni, tanulni, majdnem vasalni is, de ez csak a szokásos program. Szombat reggel viszont elég korán keltünk, fél órát hulla fáradtan mászkáltunk, aztán kezdtünk el sminkelni, táblát rajzolni, öltözni (ez a szoknyámat tekintve nem kis feladat volt). Idáig még minden rendben ment, utána viszont Giger haját akartuk feketére festeni, csakhogy a spray, ami elvileg két festésre is elég, a fél haja után kifogyott. Ezen szenvedtünk egy sort, végül Sirius haját felfogtuk és elindultunk az Örsre (ahonnan a conbusz is ment), hogy az Árkádban vegyünk még egy adag festéket. Ugyan a bolt zárva volt még, máshol találtunk, így lefújtuk Giger hajának maradék részét, majd a busszal elindultunk az expóhoz. Az elővételes sor elég hosszúnak látszott, de végül háromnegyed tíz körül be is jutottunk. Egy ideig elveszetten mászkáltunk a B épületben, ugyanis eddig máshol volt a vásárcsarnok, aztán hamar elegünk is lett a tömegből. Kint üdögéltünk, ettünk, fotóztunk, free hugoztunk - ha jobban belegondolok, egész napra ez volt a program. Egy idő után különváltunk, Petra és Giger egy HP-s csapatot talált magának, én meg Andiékhoz csatlakoztam. Találtunk rengeteg aranyos embert, összefutottunk régi ismerősökkel, bloggerekkel is, szóval összességében nagyon-nagyon jól telt. Szereztünk új barátokat is, szóval imádtam az első napot, bár kissé hideg volt, állandóan be kellett mászkálnunk valamelyik épületbe (ugye vásárcsarnok, fogadóterem, meg a K-ban van a nagyszínőad, kisszínpad, versenyek, ruhatár), és az újonnan kialakult náthámnak se tett jót az időjárás

A káosz, amit teremtettünk. Igen, az a szoknyám ott a sarokban.
Hat felé elindultunk, futva bár, de pont elértük a buszt, aztán az Árkádban mászkáltunk, csak mert szeretjük, ha furán bámulnak. Most kihagytuk a tetőt, mert estére még hidegebb lett, bár azért a közös mekizés megvolt, de csak miután szórakoztunk egy sort a könyvesboltban. Kerestünk nekem Alice csodaországban könyvet, Gigert és Petrát pedig HP kötetekkel fotóztuk, aztán a Cursed Childdal, meg az Alkonyat első részével. Hazafelé rácsörögtünk Luciára - aki a közelgő érettségi miatt kihagyta a cont -, mert volt két parókája (egy szöszi Petra Remus cp-jéhez, meg egy fekete, miután Giger elengedte a hajfestést). Mikor odaértünk hozzá, lejött, így még a játszótéren szórakoztunk egy sort, ahol a végére már hulla fáradtan csak ültünk a hintákon és röhögtünk, mert másra nem igazán volt energiánk. Petrához érve mindenki megkönnyebbülten szabadult meg a talártól, szoknyától, parókától, festéktől, aztán egy gyors vacsora után egyik szobából a másikba szenvedtük magunkat, én pedig este fél tízkor szerintem lázasan dőltem be az ágyba egy fantasztikus nap után.

Könyvesbolti könyvezés.
Day 2, vasárnap. Reggel mindenki kicsit jobban volt, bár nehezen keltünk, de vigasztalt, hogy aznapra sokkal szebb idő lett. Akkor már mindenki elengedte a dolgokat, már a parókákat se igazgattuk túl sokat, én nem vesződtem a szoknyám kicsomózásával, meg a „lenyúltam pipogyusz nyakkendőjét” feliratból Sirius „fogadásból levágtam a hajam” táblája lett (vajon miben fogadtak kivel *khm wolfstar khm*). Sikerült idejében elindulnunk, a conbuszra várva vettünk fornettit (aranyosak voltak, megölelgettem az egyik eladót, mert kiszúrta a free hug táblámat, meg tudták mi az a con, sőt, a HP-ben is eléggé kiismerték magukat). Ismét elég korán kiértünk, akkor még elég kevesen voltak a vásárcsarnokban, így volt időnk jó sokat mászkálni. Vettünk egy csomó zsákbamacskát, meg egy-két kitűzőt, Giger posztereket is, aztán boldogan folytattuk a második napot, mert aznap elég szerencsénk volt mindenben. Én egy idő után viszont meglehetősen rosszul voltam, mert aznap már másodpercenként fújtam az orrom. Ennek ellenére ez is jól telt, találkoztam a kedvenc táboromból is két husival, akikkel leültünk beszélgetni, csak sajnos eléggé rövidre sikerült az a nap, mert mennünk kellett Kelenföldre a vonathoz és buszhoz, amikkel Gigerrel hazamentünk. Én tele élményekkel, iszonyat betegen zuhantam be az ajtónkon, de imádtam ezt a két napot. Egy kissé nyugisabban telt most számomra ez a con, mint szokott, de ezt nem is bántam.
Összességében rengeteg ölelést kaptam, ismét olyan emberekkel lehettem, akiket szeretek és akik között jól érzem magamat. Nagyon sok csodálatos cosplayt láttunk, volt egy elképesztő Jon Snow, meg Deadpool és Harley Quinn párosa, akik minden conon így vannak kint, egy zseniális Joker, egy cuki Shrek család (Fiona, Shrek, baba és a tündérkeresztanya), Disney karakterek, HP, animések, szóval egy baromi nagy színkavalkád az egész, ami után szerintem mindenkinek brutál hiányérzete volt, de hát találkozunk a következőn (esetemben az őszin). 
A szerzeményeim, a kitűzőkön kívül minden zsákbamacskás. Fun fact: a HP-s csodát közösen választottuk, mindenki vett egyet, viszont utána csak keresgéltünk és Gigerrel mindketten ugyanazt a GoT-osat vettük végül meg.
Remélem tetszett ez a kis személyesebb poszt, vasárnap már ismét írással jövök. (Bár ez nem biztos, hogy olyan jó hír, síros angstot tervezek).
Love, az ördögi szívkirálynő, Lyla ♥️

4 megjegyzés:

  1. Aa, nagyon örülök, hogy ilyen jól éreztétek magatokat, és mivel nekem nagy álmom egy szép napon kijutni conra, hihetetlenül jól esett ezt olvasni. Még várok sok ilyet!

    hugs 'n kisses, meg ilyesmik,
    your noble daughter-in-law

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remelém egyszer te is kijutsz, az biztos, hogy hatalmas élmény volt az egész, és mindenkinke tudom ajánlani, mert egy fantasztikus közösség.
      Thanks for commneting, girl!
      Love, az egyetlen drága anyósod ♥

      Törlés

Nagyon köszönöm, ha megjegyzést írsz, igyekszem minél hamarabb válaszolni is ♥