2017. 11. 15.

Bloggerkarácsony

Heyhey, husik!
Megérkeztem a GIGERREL közös karácsonyi bloggerprojekttel!

Bár november közepe van, a boltokban már javában karácsonyoznak, a gondosabbak (akik ellentétben velünk nem az utolsó pillantban állnak neki mindennek) már elkezdték az előkészületeket és teljes erőbedobással gyártják az ajándékokat, így mi is úgy döntöttünk, hogy itt az ideje elkezdeni a bloggerek karácsonyát is szervezni. Bizony, most ilyen is lesz. Sok osztály csinál minden évben karácsonyi húzást, a Merengőnél Kívánság üst van, a Harry Potter Hungary Secret Santát szervez, így úgy döntöttük, hogy idén ide is visszahozzuk ezt a szokást.
Röviden és tömören a dolog lényege az, hogy aki jelentkezik, az karácsonyra ad valakinek egy ajándékot, és cserébe valaki mástól ő is kap egyet. Ez az ajándék lehet novella, fanfiction, rajz, design, vagy fejléc (de bármi más is), mi majd az alapján fogjuk kialakítani, hogy ki kit lep meg, hogy mit vállaltatok/szeretnétek.


Bloggerekként jó barátunk az internet (vagy épp nem), így az egész e-mailben fog zajlani. Ezért jelentkezni is e-mailben, vagy egy lentebbi kérdőivben van lehetőségetek, és ezt november 30-ig tehetitek meg. December elsején mi mindenkivel tudatjuk, hogy kit fog megajándékozni, aztán az ajándékokat először nekünk kell megmutatnotok e-mailben, mégpedig december 20-ig. Erre azért van szükség, mert fontos, hogy ha valaki esetleg nem tud elkészülni az ajándékkal, akkor az időben kiderüljön, és be tudjunk szervezni helyette valaki mást. Ezzel megakadályozzuk, hogy bárki is ajándék nélkül maradjon.
December 23-24-én pedig maga az ajándékozás zajlik, amikor e-mailben mindenki elküldi az alkotását, illetve megkapja, amit neki szánt az angyalkája.

Szóval ha szeretnétek résztvenni a játékban, ezen a címen tudtok jelentkezni: lyla.hirvero@gmail.com (vagy keressétek lentebb a kérdőív linkjét). Az emailben meséljetek picit magatokról, illetve linkeljétek a bloggerprofilotokat és blogjaitokat, meg ha úgy gondoljátok, hogy jól jön, akkor akár facebook, ask vagy instagram oldalak is jöhetnek. Ami segíthet az ajándékozónak (illetve nekünk is a párosítgatás során), hogy mit szerettek szabadidőtökben csinálni és mi érdekel titeket. Emellett írjátok le, hogy milyen műfajban szoktatok olvasni/filmeket és sorozatokat nézni, utána pedig pár fandomot, amiben benne vagytok és szívesen látnátok valami ahhoz kapcsolódót is. Itt fontos, hogy főként ismertebb dolgokat adjatok meg, illetve ha van kedvenc szereplőtök és shippetek, akkor azokat is (és az esetleges nagyon nem kedvelteket). Adjátok meg azt is, hogy minek örülnétek, például egy új designnak a blogotokra, vagy egy fanartnak, esetleg egy egyedi novellának vagy versnek, ami nektek készült (egyéb ötletek: fic, trailer/videó, fejléc). Minél több dolgok adtok meg, annál könnyebb (vagy talán nehezebb) dolga lesz az angyalkátoknak.
Mivel ti is “húztok” valakit, ezért írjátok meg, hogy ti mit vállaltok. Ha valamiben különösen jók vagytok, vagy nagyon szeretitek csinálni, mindenképp legyen benne, hogy tudjuk, mit készítenétek szívesen. Emellett azt is leírhatjátok, hogy ti milyen fandomokban vállaltok ficet/rajzot, illetve mi az, amit semmiképp nem, hogy könnyebb dolgotok legyen, mert így meg tudjuk találni a legmegfelelőbb ajándékozottat. Még fontos, hogy írjátok meg, hogy vállaltok-e pótajándékot, ha eseteg valaki nem tudja befejezni a sajátját.
Ha még van valami, amit fontosnak érzetek, hogy mi, vagy a titeket húzó tudjon, azt mindenképp írjátok meg, ez lehet valami, amit semmiképp nem szeretnétek, vagy akár ötletek is, amiket nagyon szeretnétek. Minél több ötletet írtok, annál jobb!
A kérdőívet, amiben az email helyett lehet jelentkezni, ITT találjátok.


Mint említettük, benne van a pakliban, hogy valakinek nem sikerül elkészülni az ajándékával, mert esetleg minden ellene játszik. De azért szeretnénk kérni, hogy ha már jelentkeztek, akkor legyetek minden erőtökkel azon, hogy befejezzétek az ajándékot, mert csak így van értelme az egésznek. Nyilván azon leszünk, hogy meg tudjuk oldani a felmerülő problémákat, de az elég kellemetlen lenne, ha az utolsó pillanatban derülne ki, hogy összesen két ember csinált valamit.

Ha esetleg nagyon elakadtok, akkor rajtunk keresztül kommunikálhattok azzal, akit “húztatok”, illetve ha bármi problémátok akad, nyugodtan forduljatok hozzánk. Mi is küldünk majd pár infót emailben azalkotói szakasz során, szóval figyeljetek, hogy olyan címet adjatok meg, amit gyakran néztek!




Reméljük, sokatoknak megtetszik a dolog és bedobjátok a neveteket a kalapba, kellemes játékot kívánunk mindenkinek!
Love, Lyla (& Giger)
Giger bejegyzését ITT találjátok meg ♥

2 megjegyzés:

  1. Szia! :) Nagyon jó ötlet! Nagyon tetszik. A blogger csoportunkban is felmerült ez az ötlet facebookon. De sajnos nem valósult meg. Majd talán jövőre. De még mindig tetszik ez az ölet!
    Örülök, hogy rátaláltam a blogodra, nagyon tetszik. Biztos vagyok benne, hogy rendszeresen visszafogok jönni és olvasni :)
    További szép napot, puszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Dzseni!
      Köszönöm a visszajelzést, igazán örülök, hogy tetszik a játék, téged/titeket is sok szeretettel várunk!
      Jól esnek a szavaid, remélem, látlak még erre <3
      Love, Lyla

      Törlés

Nagyon köszönöm, ha megjegyzést írsz, igyekszem minél hamarabb válaszolni is ♥